JobbPortalen.no

LinkedIn tips - unngå kardinalfeil på profilen

- Sørg for et godt bilde på profilen din.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Jeg har tidligere sagt at flere burde bli bedre til å bruke LinkedIn.  Det viktigste er å ha et godt bilde på profilen din.

LinkedIn tips - unngå kardinalfeil på profilen

December 19, 2013 at 1:56 PM

Det aller viktigste er å opprette en ordentlig profil. Her må du ha et godt passfoto av deg selv. Glem familien, hunden, skituren – et oppdatert passfoto er det som gjelder. Å ikke ha foto av deg selv er en kardinalfeil på LinkedIn!

Når du sender meg en invitasjon til ditt nettverk ønsker jeg å se hvem du er så tydelig som mulig. det samme gjelder når en fremtidig arbeidsgiver eller forretningspartner slår opp profilen din. Det er rett og slett tydelig kommunikasjon, og tydelig kommunikasjon er god kommunikasjon.

Hvis du sender meg en invitasjon og ikke vil vise hvordan du ser ut blir jeg skeptisk og spør meg selv hva du skjuler? Det samme gjelder hvis jeg søker en forretningspartner og får anbefalt deg. Da slår jeg opp LinkedIn-profilen din som noe av det første jeg gjør. Hvis den mangler bilde stiller jeg meg igjen spørsmål om hvorfor ikke?

Bruk et godt portrettfoto, det engelskmenn kaller «MugShot» eller mer beskrivende «Head-and-Shoulders». Ikke bilde av deg på skitur langt unna, deg og familien, bilen din, firmalogo eller noe annet. Dette er LinkedIn, som er et verktøy i jobbsammenheng, og da viser du deg slik du ønsker å fremstå der.
Head-and-Shoulders betyr at du tar bildet litt på avstand så skulderpartiet akkurat synes. Det betyr at du bør ha på deg vanlig kontorantrekk. Bar overkropp på stranden duger på Facebook, ikke på LinkedIn. Om du har jakke er ikke så viktig, men en diskret skjorte for herrer og ditto topp for kvinner stemmer bra.

De fleste mobiltelefoner tar gode bilder og gode nok for dette formålet. Det viktigste er at bildet er rimelig oppdatert. Det er viktigere enn at det er et flott portrett som dessverre er ti år gammelt. Å ha et godt bilde på LinkedIn skaper kontakt, og kontakt kan etterhvert lede til salgsresultat. Det er vel det vi alle ønsker oss?

Gjør dette først, før du gjør noe annet. 

Vil du ha like fint portrettbilde som meg? Ta kontakt med Trond Heggelund på 90128060
eller e-post. Han kan hjelpe deg med gode bilder av deg eller din virksomhet. 

p.s. Her finner du linker til flere LinkedIn-tips, fra meg til deg:

Edgar ValdmanisTags: LinkedIn Nettverksbygging
Category: Edgar Valdmanis LinkedIn tips

Kommentar?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.