JobbPortalen.no

Tenk så feil det kan bli

- Hva betyr det å handle i god tro?

Da vi startet jobbportalens blogg sjekket vi med det vi trodde var "sikre kilder" hvilke regler som gjelder for deling av informasjon på nettet. Vi er tilhengere av mange media, som skriver godt for mennesker og da spesielt jobbsøkende. Vi har i beste mening delt saker som vi tror kan inspirere og berøre våre følgere, handlet i god tro, og gjort det vi har fått beskjed om 
- oppgi alltid kilde, legg gjerne med link.

Tenk så feil det kan bli

March 06, 2013 at 7:21 PM

Jeg er takknemlig for mail fra en redaksjonssjef imorges som stilte spørsmål, informerte og krevde svar. Vi er faktisk veldig opptatt av rett og feil, og har aldri tatt æren for noe andre har gjort eller skrevet, eller ment å la det fremstå slik. (dersom noen har misforstått)

Jeg har tilbragt formiddagen på telefon med sjefsredaktører, redaktører, redaksjonssjefer o.l fra de medier vi har hentet artikler fra. Jeg legger meg langfalt og ber om unnskyldning - det har aldri vært vår mening å trå over noen grenser!

Vi har observert at det er STOR forskjell på hvordan ulike nettmedier forholder seg til dette tema. Vi vet at dette er et tema som er gjenstand for debatt - og slik skal det være. Jeg tar til etterretning at jeg har fått svært varierende tilbakemeldinger for hva som er ok og ikke fra de ulike medier idag. Det skal vi lære av. 
 
Det er som journalisten.no skriver:
"Klippjournalistikken på nett har i mange år vært gjenstand for debatt. De kritiske stemmene har vært mange. De etiske svarene få. Og det har manglet en felles oppfatning av hva som er god klippskikk". 

Først og fremst: TAKK - for forståelse, humor og oppriktighet!
Noen ler godt og sier at "der har vi alle vært" og byr på egne historier. Andre igjen sier takk for at dere finner våre artikler interessante, del gjerne - så lenge dere viser til kilde og linker. Alle har satt pris på at jeg tar kontakt for å forklare og be om unnskyldning. Jeg lover at vi skal holde oss godt innenfor grensene for hva kilden selv finner ok i fremtiden. 

Nå våger jeg ikke gjengi mer enn ett sitat, men for alle andre som opplever at de handler i god tro anbefaler vi journalisten.no's 10 tips og råd for hva som er god klippjournalistikk 

Journalisten.no har flere saker om emnet, pluss og minus - du kan lese mer her

Blogginnlegg fra oss er delt av andre, med og uten link - og vi har valgt å se det som positivt at andre liker det som skjer hos oss. Både samarbeidspartnere, kunder, gjestebloggere og andre får slippe til hos oss. Vi ønsker mangfold, og det skapes best i samarbeid med andre. Så har du lyst å skrive for oss er du velkommen til å ta kontakt. 

I morgen sier vi velkommen til Lederen for Karrieredagen NTNU Dragvoll som blogger om Søk, utforsk, gjør deg erfaringer og bygg nettverk 

Ønsker dere en fortreffelig solgul dag videre.

Ellen,Tags:
Category: Ellens hjørne

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.