JobbPortalen.no

10 enkle tips for å holde deg motivert

- når du er fristet til å gi opp.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Du husker begynnelsen. Den gang da du kunne se endringene du ville gjøre. Du var overbegeistret over den nye jobben som var rett rundt hjørnet.

10 enkle tips for å holde deg motivert

September 21, 2015 at 9:47 AM

Virker litt naivt nå. Det begynner å bli tøft nå. Du tenker at der jeg er nå er kanskje helt OK. Jeg kan komme tilbake til dette når jeg har mer tid og energi. Samtidig som du føler du bare tusler videre, uten å helt komme noen steder.

Du kan ikke engang se mållinjen, og du er ikke sikkert på at du klarer å komme dit. Du er sliten og lei av å fortsette, når du ikke vet om det er verdt det engang. Dette er en utfordring vi alle møter når vi prøver noe nytt.

Hvis du gjør noe som er utenfor din komfortsone, vil du ganske sikkert treffe veggen. Men å komme seg i gjennom det trenger ikke å føles ut som man graver seg ut av et fengsel med ei te-skje. Istede kan det føles som å vinne hele tiden, eller ofte ihvertfall, selv om det å nå det faktiske målet er langt fram i tid.

Her er 10 kategorier hvor du kan finne en enkel seier. Så kan du la den drivkraften holde deg på stø kurs mot dine mål:
1. Gjør det enkle (Produktivitet)På din liste over ting å gjøre, finnes det nok et spektrum av gjøremål, fra de vanskelige til de enkle. Fokuser på de enkle tingene som du raskt kan gjøre. Kanskje det er et raskt svar på en e-post eller betale en regning du har utsatt. Spiller ingen rolle. Bruk 20 sekund og gjør det.

2. Hvem kaller du lat? (Trening)Alle ønsker å være i bedre form. Så ta et steg mot det målet og få en seier. Det er absolutt ikke nødvendig å trene til et maraton her. Vi snakker om små, trinnvise seiere, ikke uoverkommelige ting.
Gjør noe lett anstrengende, for eksempel 5 push-ups, 20 sit-ups eller 20 knebøy.

3. Din kropp er ditt tempel (Helse)Når du kjemper med nebb og klør for å nå målene dine, kan det være lett å glemme å gjøre sunne valg. Når du i tillegg bruker all din viljestyrke på å holde deg til målene dine, er det desto vanskeligere å si nei til en kjeks eller kakebit.
Få en helsemessig seier ved å bryte vanen med endeløse koffeininntak, og drikk heller vann. Du vet, den tingen bortimot alle cellene i kroppen din trenger. Hiv innpå et stort glass, og gled deg over å ha gjort noe bra for kroppen din.

4. Fokuser (Mentalt)Det kan være overveldende å mentalt holde styr på en stadig økende “å-gjøre-liste”. Det fører ofte til at man gir opp eller at tankene spinner rundt de uviktige tingene, kun for å føle man gjør noe. Men realiteten er, hvis du tar en liten pause og gir deg selv og hjernen din litt ro, kan du gjøre et bevisst valg om hva du skal gjøre etterpå, noe som vil være føre til mer produktivitet.
Denne seieren gir deg en pause. Stopp det du gjør og ta 5 dype magedrag gjennom nesa (eller munnen, om du er tett i nesa). Du kommer nok ikke til å få en klarhet som Dalai Lama, men det vil gi deg en mulighet til å ta et objektivt blikk på hva du gjør, og du vil kunne avgjøre om du er på rett spor eller om du må gjøre justeringer.

5. Venner er for livet (Sosialt)Når vi får en nedgang i motivasjonen, og drivkraften stagnerer, kan vi føle oss isolerte og ensomme. Og det kan gjøre det vanskelig å fortsette.
Så få en enkel seier ved å vite at du ikke er alene.Smil til noen og spør hvordan dagen deres går.  Du vil innse at du ikke er på en øde øy, og det er en stor seier vi alle trenger av og til.

6. Du trenger en pause i dag. (Fritid)Når du kjenner at du vil gi opp, kan en pause være alt du trenger. En sjanse tilå få igjen pusten og lade batteriene. Så ta en pause. Det er en seier om den er bevisst.

7. Blod er tykkere enn vann (Familie)Din familie kan lide når du er midt i prosessen av å gjøre en stor endring. Det er ikke bra, men det er ganske normalt å ta de for gitt, og heller bruke din energi på å jobbe hardt, enn å vise dem din takknemlighet.
Send en melding til din mor, far, ektefelle eller barn. Fortell dem at du tenker på de, og at du er glad i dem og setter pris på dem. Det er alt. Det tar under et minutt. Og det vil føles godt. Og de vil sette pris på det.

8. Vi har bare en jordklode (Bærekraft)Om du er superbekymret eller ikke over klimaendringer og miljøet, så kan vi vel alle være enige om at bærekraft er en bra ting. Finn noe som kan resirkuleres, og resirkuler det.

9. Svinestier er ikke bra hverken hjemme eller på en arbeidsplass (Renslighet)Mange sier at hvordan det ser ut der du lever og arbeider kan være en god indikasjon på hvor mentalt organisert du er.
Det kan være sant eller ikke (om det er sant, vil jeg kanskje ikke innrømme det selv…), men når arbeidsplassen din er rotete, så er det enda en ting på din allerede overfylte “å-gjøre-liste” (selv om det bare er noe du har i bakhodet)
Så bli kvitt den byrden og rydd arbeidsplassen din. Du vil med en gang føle du har mer oversikt og kontroll over ting, inkludert målene dine.

10. JokerDenne er spesifikk til deg og den type arbeid du driver med. Still degselv følgende spørsmål: For det første, Hva må gjøres i morgen for å fortsette framover mot målene dine? For det andre, hva er det neste du kan gjøre i dag for å kunne lykkes i morgen? Så gjør du det.
KonklusjonNeste gang å holde seg til målene sine føles som å gå gjennom kvikksand, velg en enkel seier og gjør det. La deg selv nyte sukessen. I stede for å se på veien til målene dine som en lang og endeløs vandring gjennom ørkenen, se på det som en stor turnering med enkelt-elimineringer.
Du trenger hundrevis av seire for å vinne ligaen, det ultimate målet. Men, når du jobber deg i gjennom listen, kan du feire hver enkelt seier, noe som gjør reisen morsommere, istede for et stort ork. Så lag deg en liste, og gi deg selv enklere vinnerjobber.
Og når du føler du sitter fast, se på listen ovenfor og få en enkel seier som vil gi deg ny giv og litt pågangsmot. Så fortsetter du, og vinner den neste. Før du vet ordet av det, vil du heve pokalen og feire din personlige triumf.

JobbPortalen//Trude 
Kilde: Addicted2success

 Tags: Tips og råd Jobb
Category: DU- din største ressurs Inspirasjon

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.