JobbPortalen.no

Motivasjon

- En drivkraft vi ikke alltid kan regne med.

Motivasjon er en utrolig sterk drivkraft. Gjennom motivasjon opplever vi besluttsomhet, energi, kraft og fremtidstro. Noe som også kan være en smule villedende, fordi motivasjon gjerne smuldres opp, eller forsvinner helt i perioder. Du har kanskje erfaring med sviktende motivasjon? 

Motivasjon

November 07, 2012 at 10:11 AM

Vår verden, samfunnet og vår kultur har vært i rask utvikling gjennom tusenvis av år. Når det gjelder menneskets grunnleggende fysiske og psykiske funksjoner er vi stort sett på samme nivå som når menneskeheten utviklet seg på Afrikas savanner for mange, mange tusen år siden. Det gjør seg gjeldende i ulike situasjoner, blant annet når det kommer til hvordan vi blir motivert til å gjøre forandringer. 

Den gang da, levde vi fra dag til dag og alt handlet om å overleve. Våre hjerner og kropper var programmert for at vi skulle gjøre akkurat det. Når vi ble motivert til å gjøre forandringer av noe slag, måtte vi rett og slett stoppe opp å tenke etter:

- Er dette bra for meg/oss?

Vi måtte gjøre opp status for å se om det var forandringer til det bedre, for om det ikke var det måtte vi nok en gang skaffe en ny strategi. For å overleve..

Dette er et naturlig instinkt vi fortsatt har. Det er det instinktet som kryper fram når motivasjon til trening slokner. Eller når du resonnerer med deg selv, må de 10 kg bort - eller skal jeg være fornøyd med den kroppen jeg har?

Gjennom å være dette instinktet bevisst, har du kjennskap til hva som gjør at motivasjonen svaier og butter imot når du ønsker å forandre egen vaner. Du kan stille spørsmålstegn ved, og styre egen motivasjon. Du kan forstå og akseptere motgang, samtidig som du med ro, trygghet og selvsikkerhet fortsetter iverksette de forandringer du selv ønsker oppnå. 

Det viktigste er at du skaper rutiner og legger de beste forutsetninger til grunn for å lykkes med de forandringer som er viktige for deg. Da er det lettere å ignorere sviktende selvtillit og/eller motivasjon.

Med ljus och värme, Ulrika

Følg Jobbportalen på facebook Tags: Arbeidsglede Coachen
Category: Jobbcoachen

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.