JobbPortalen.no

Ta meg litt på alvor - takk!

Kategorier


Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Jeg satte meg ned for mange timer siden og tenkte jeg skulle skrive litt fra uka som har gått og da spesielt om en telefon fra NAV. Jobba litt med å komme i gang og sporet helt av da min studerende datter ringte for å fortelle om sin dag. Glemte helt mitt lille prosjekt inntil jeg leste noe på Twitter som angikk ”desperadoen” på NAV Tøyen sist fredag. Nå omhandlet tweeten et etnisitetsspørsmål riktignok og det er ikke dét jeg skal bruke tid på, men det ble en påminnelse, og en aldri så liten innledningsmulighet for meg.

Ta meg litt på alvor - takk!

June 04, 2012 at 11:08 PM

Jeg er uten jobb (skrevet om dette i tidligere blogginnlegg), og har behov for å ytre litt rundt NAV og deres rolle i min, og mange andres, hverdag som arbeidssøker. Jeg får stadig spørsmål fra folk som sier: ”NAV kan ikke hjelpe deg de da?”. ”Snakk med NAV så får du et kurs” eller ”NAV betaler vel utdannelse så du kan omskolere deg” osv.

Jeg har, for å være ærlig ikke spurt NAV en enste gang om de kan hjelpe meg noe som helst, bortsett fra å gi meg dagpenger. Grunnen? Jeg er kjemperedd NAV. Jeg vet nemlig at de for eksempel kan ta fra meg stønaden om jeg får et tilbud og takker nei. Jeg krysset til og med av på søknadsskjema for dagpenger at jeg er villig til å flytte på meg for å få jobb. Men det er jo løgn. Jeg har slettes ikke det minste lyst til å flytte for en jobb. Flytte fra byen min, hjemmet mitt, hvor et av barna fortsatt bor fordi han går i lære. Jeg vet også at de ikke gir meg en omskolering, som jeg kanskje drømmer om innerst inne, fordi systemet ikke er sånn.

Som sagt, jeg har ikke tatt kontakt, men har vurdert. Jeg har vurdert å ringe mitt NAV- kontor flere ganger for å sjekke litt ut, men har kommet til at det er bedre å ligge lavt i terrenget enn å sette i gang noe som kan ødelegge mer enn det gagner. Innerst inne har jeg også visst at de kommer til meg, omtrent som en kjeltring som venter på at bli funnet av politiet. De kommer når systemet sier ”pling” – her har vi jobbsøker som skal følges opp! Dette skjedde på onsdag, 08:05. Da traff oppfølgingssystemet meg.

NAV: ”Hei, dette er fra NAV, snakker jeg med ………..?”

Meg: ”Ja, det er meg”.

NAV: ” Du er jobbsøker, er det noe som hindrer deg i å være i jobb?”

Meg: ”Ja, jeg er jobbsøker og det er det faktisk noe som hindrer meg i å være i jobb. Det faktum at jeg ikke får meg noen jobb, tiltross for iherdig jobbing, er det som hindrer meg!”

NAV: ”Det starter et jobbklubbkurs i dag som du kan begynne på”. ”Der lærer du deg å skrive søknader og CV. ”

Meg: ” Jeg har tre jobbintervju i løpet av to dager nå (*), skal jeg droppe de for å gå på jobbklubb? Hvor lenge varer et sånt kurs da? Jeg vet forresten ikke om du har sett på CV’n min før du ringte. Der står det at jeg gikk på et kurs hos Din Utvikling med fokus på å skrive søknader, CV, ringe på jobber osv da en virksomhet jeg jobbet i måtte nedbemanne.” ?

NAV: ” Ja jeg ser at du har vært på kurs der. Jobbklubb går over seks uker. ”

Meg: ”Seks uker med kurs i noe jeg føler at jeg behersker, og har fått tilbakemelding på at jeg mestrer? Er det lønnsomt for systemet liksom? Hvem er det som har dette kurset forresten? Er det NAV selv?”

NAV: ” Nei, det er Din Utvikling”. …………. resten av samtalen ble nok mest flau for den som ringte tror jeg.

Tenk - etter å ha vært jobbsøker i fem måneder, kom det tilbud om å ta kurs jeg allerede har tatt og dét samme dag som det starter opp! Snakk om dårlig behandling!

To dager etterpå fikk jeg brev fra NAV om innkalling til veiledningsmøte (dette ville ha kommet uavhengig av samtale). Med brevet følger en aktivitetsplan som skal fylles ut. Hva jeg skal svare på? Det har jeg virkelig ikke lyst til å si noe om, - jeg krympet og kjente det godt i magen da jeg så det ”usle” vedlegget.

Avslutningsvis - NAV gjør en veldig viktig jobb, det er mange som utnytter systemet men hadde jeg gjort det ville jeg vel ha sørget for litt bedre betingelser enn hva jeg har? Jeg skal ikke ha noe ferie for å si det sånn. Fint om du tar meg litt på alvor – takk!

* Tre jobbsamtaler ble til to (!), en å håpe på, den andre ”tapt mulighet”.

/HeidiTags: Jobb
Category: Gjestebloggere

Kommentar?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.