JobbPortalen.no

Hvorfor skal akkurat du få jobben?

- Jobbintervjuet avgjør!

En velformulert og fint lay outed CV i kombinasjon med en "selgende" jobbsøknad får deg til intervju. Det betyr at du har kompetansen arbeidsgiveren søker - nå er det din personlighet som avgjør om du får jobben eller ikke. Sørg for at du gnistrer!

Hvorfor skal akkurat du få jobben?

March 20, 2013 at 10:39 AM

Ta som en selvfølge at arbeidsgiveren har mer enn én kandidat som er kvalifisert til oppgaven, hvorfor skal han/hun velge deg framfor andre søkere? 

"Kompetansen ligger alltid som en grunnmur, men når huset er klart er interiør, varme, gjestfrihet og utsmykking langt viktigere enn hvilke materialer som ble brukt under byggingen." (ukjent)

Husk at du har 2 ører og 1 munn av en årsak. Lytt til den som intervjuer deg, la de prate klart og gi deg selv tid til å tenke før du svarer. Svar kort og konsist, og vær ærlig!

Tenk på at blant de referanser du oppgir bør det også være noen som kan beskrive dine personlige egenskaper, og ikke bare de rent faglige. 

Flere undersøkelser har vist at kroppsspråket er avgjørende for hvordan vi oppfattes, sørg for at du oppleves trygg, profesjonell, balansert og engasjert. 

Idag blir stadig flere arbeidsgivere bevist bedriftens DNA, og de myke verdier som skapes av mennesker. Derfor er det viktig at du gjør hjemmeleksen grundig, analyser virksomhetens nettside, søk på nettet og i sosiale medier og forbereder deg til intervjuet. 

Still spørsmål, det er også din mulighet til å finne ut om dette er en arbeidsgiver du vil jobbe for og representere...

Jobbportalen.noTags: Jobbsøker CV Jobbsøknad Jobbintervju
Category: Jobbsøker