JobbPortalen.no

CV hjelp for deg som søker jobb innen bygg og anlegg

CV hjelp for deg som søker jobb innen bygg og anlegg

De aller fleste bransjer opplever gode og dårlige tider. Det er som i livet eller, det går gjerne i bølgedaler. En bransje som dog alltid vil bestå, er byggebransje. Uansett hvor dårlig utsiktene måtte være, vil vi alltid bygge og pusse opp. 

Grunnen er veldig enkel. Uansett hva som måtte skje vil vi alltid trenge nye boliger, nye kontorer og offentlige bygg som trenger oppussing og rehabilitering. Bygg- og anleggsbransjen har skreket etter kvalifisert arbeidskraft de siste 30 årene og det er ingen grunn til å tro dette vil endre seg i årene som kommer.

Et yrke hvor du kan komme langt uten utdannelse
Selv om det har skjedd mye innen bygg og anlegg de siste 20 årene, er det fortsatt en bransje hvor du kan komme langt uten lang utdannelse og erfaring. Du må være forberedt på å ta en del sikkerhetskurs som kreves for å i det hele skulle kunne komme inn på en større byggeplass. Sikkerhet er utrolig viktig innen denne bransjen og det er faktisk mer eller mindre umulig å få seg en jobb om du ikke har disse papirene i orden.

Om du ønsker å sende inn en CV og søknadsbrev til et byggefirma og du ikke har en formell utdannelse eller mye erfaring å vise til, vil sikkerhetskurs kunne være nettopp det som tipper nålen i din favør. Det vil alltid være en lang rekke yrker du ikke kan utføre uten formell utdannelse, men det er også utallige yrker hvor du kan lære på jobben. Om du får frem at du har tatt ansvar for å ta sikkerhetskurs helt på egen hånd i din CV og søknadsbrev, vil det fortelle en arbeidsgiver at du har satt deg inn i hva som kreves og at du har et brennende engasjement for å få deg jobb.

Nettopp engasjement kan få deg langt innen bygg og anlegg. Det er ofte tunge løft og arbeidsforholdene kan være utfordrende, så for en arbeidsgiver er det helt avgjørende at man føler seg trygg på at du er villig til å stå på det lille ekstra. Vi som jobber hos CV-malen har gjort vårt lille ekstra og vi kan dermed hjelpe deg med flere CV-maler som er tilpasset nettopp bygg- og anleggsbransjen. Med vår erfaring, samt din arbeidsglede og erfaring, skal du se at det raskt blir suksess.

Ikke gå i “manne-fellen”
Som vi nevnte lengre opp, har bygg- og anleggsbransjen endret seg mye de siste årene og selv om bransjen fortsatt er dominert av menn, er det langt flere kvinner enn det var før. Det bør du tenke over når du skriver din CV, slik at du ikke går i fellen av å prøve å fremst som en “mannemann”. Husk også at det er store muligheter for at det er en kvinne som vil stå for intervjuet dersom du kommer så langt. Ja, ute på byggeplassen kan det til tider blir mye testosteron, men før du kommer så langt er det lurt å spare litt på kruttet. Antall kvinner i bygg og anlegg har økt betraktelig de siste 10 årene og spesielt på kontorene i litt større firmaer finner man mange kvinnelige ansatte.

Vi hjelpe deg fra A til Å
I tillegg til CV-maler som er spesialtilpasset jobbsøknader for bygg- og anleggsbransjen, vil du også finne en rekke artikler om hvordan du skal fylle ut en CV, hva du bør fokusere på og ikke minst hva du bør tenke på før jobbintervjuet. Så etter du har funnet en passende CV-mal, anbefaler vi deg å se gjennom de andre artiklene også. Det er stor konkurranse der ute og lite som kan stå mellom deg og jobben du søker på.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.