JobbPortalen.no

Dine digitale fotspor kan koste deg jobben

- Advarer hodejeger Trine-Lise Jagge.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

De fleste av oss legger igjen digitale fotspor på nett. På sosiale medier, spesielt, deler folk villig av seg selv. Ikke alle tenker over konsekvensene, og utfallet av den hemningsløse delingen kan få store konsekvenser. Hodejeger Trine Lise Jagge i Dynamic People er intervjuet av Nettavisen NA24

- Pass deg for å poste i affekt! Vi ser flere og flere eksempler på ting som er skrevet som aldri burde stått skrevet noe sted. Det kan virke som om vanlig moral, folkeskikk og høflighet glemmes totalt når noen setter seg på nett. Jeg tror mange rett og slett skriver ting de ellers ikke ville sagt noe sted, sier Trine-Lise Jagge.

Dine digitale fotspor kan koste deg jobben

November 25, 2013 at 8:56 AM

Som rekrutterer søker hun ofte gjennom den digitale verden for å se hvilke spor aktuelle kandidater har lagt fra seg. Hun har derfor god kjennskap til hva som finnes av ytringer der ute, og Jagge er av den oppfating at det ikke nødvendigvis de unge som er verst i klassen i sin omgang med sosiale medier.

Les også 10 tips til deg som er i jobbskiftemodus

- Det som forundrer meg er at dette er den voksne generasjonen, som like gjerne både er velutdannet og sitter i gode posisjoner. Alt fra administrerende direktører til medarbeidere, sier hun.

Les også Din identitet på nett

Hodejegeren trekker blant annet frem uthenging av tidligere arbeidsgiver eller kolleger, ekstreme meninger og ytringer om andre personer, gjerne offentlige, samt stygge kommentarer som Jagge selv blir flau av å lese.

- For bare noen dager siden ble en lederkandidat som ellers var kvalifisert tatt ut av prosess på grunn av en heftig kommentarrunde på Facebook. Kandidaten var på alle måter egnet til stillingen og hadde ellers gode referanser, men på grunn av den måten han hadde uttrykt seg på i en sak på Facebook så ble han vurdert som uaktuell. For hvem vil vel ansette en leder som oppfører seg som en bølle i sosiale medier? Det er uakseptabelt hos de fleste arbeidsgivere i dag, sier Jagge.
 
- Ikke bare googler vi deg, men vi kan sjekke både Twitter, LinkedIn og Instagram, blogger med mer. Alle åpne kilder på nett kan sjekkes. Det tar ikke mange minuttene før vi kan danne et bilde av deg på nett dersom du er aktiv, sier hodejegeren, som mener digitale spor du etterlater deg kan ødelegge karrieren.

- Ja, absolutt. Vi ser stadig flere eksempler på det, og det gjelder ikke lenger bare de unge. Den mer voksne generasjonen har blitt mer aktive på sosiale medier og her er det mye som blir lagt ut som ikke burde blitt lagt ut.

- Ungdommen virker til å ha et mye mer bevisst forhold til dette enn 40-åringene, legger hun til.

- Hva er de største fallgruvene?

- Kommentarfeltene på nettavisene, der ser vi mye stygt! Ta bare en titt på kommentarene i forbindelse Drillo-saken. Også på Facebook, svarer Jagge.

Les artikkelen i sin helhet herTags: Sosiale media Trine Lise Jagge
Category: Ditt profesjonelle rykte Sosiale media

Tanker?

Posted by ikezqba on
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules jpw.wvjq.jobbportalen.no.qhk.tl http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.