JobbPortalen.no

Ny karriere

- Hvilken jobb passer deg?

Kategorier


Tag CloudArchive

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Det å ha en jobb vi kjenner stolthet til, og engasjement for, gir oss en rolle som fagperson og kollega. Den gir oss en identitet, og tillater oss bruke vår kompetanse og tilegne oss kunnskap. Mange angrer på sine karrierevalg, og drømmer om en ny karriere og livsstil.

Ny karriere

July 03, 2012 at 8:06 PM

Spørsmålet er da, har du mot til å følge dine drømmer?

Kun du kjenner din egen historie - svarene finnes inni deg. Det kan kreve både selvransakelse og tid, men kanskje mest av alt mot! Mot til å sette spørsmålstegn, mot til å lytte til magefølelsen og mot til å analysere dine egne ambisjoner og drømmer.

Så hvor skal man starte?

Hvorfor ikke se på din egen historie? Fortid, nåtid og fremtid - skriv ned punkter, anekdoter eller historier for din egen del. Det kan klargjøre og strukturere dine egne drømmer og ønsker, og gi deg en fengende historie å fortelle din fremtidige arbeidsgiver når du forklarer hvorfor du er perfekt for stillingen du søker!

Hva drømte du om å bli når du var barn? Hva drømmer du om idag? La tanker og følelser flyte fritt og tenk på mer enn “bare” jobb. Hva inspirerer deg? Hvilke ambisjoner har du? Hva brenner du for? Har du en hobby som du ønsker leve av? Hva er din lidenskap og drivkraft? Hva motiverer deg i hverdagen? Hva gjør deg ordentlig glad? Hva ønsker du fortelle dine barnebarn? Hva drømmer du om å gjøre, selv om du ikke fikk betalt for det?

Om du klarer sette ord på dine drømmer, og ditt engasjement er sjansen mye større for at du kan oppnå dem. Ingenting er så tiltrekkende for arbeidsgivere som å finne jobbsøkere som brenner for det de gjør!

Prioriter deg selv, ta deg tid og gi deg selv ærlige svar direkte fra hjertet. Det ærligheten gir deg mot, engasjement og styrke! OG, du vinner arbeidsgiverens tillit!

//EllenTags: Tips og råd Jobb Profesjonell framgang
Category: DU- din største ressurs Ellens hjørne Inspirasjon Jobb tips

Kommentar?

Posted by Linda on
Det beste er å bruke både hodet og hjertet! I tillegg til drømmene kan du tenke over hva det er som har fått deg til å trives i en jobb, enkelte oppgaver du har likt, hva du har mestret best osv. Hva er det som gjør deg god? Hva er det som får deg til å skinne?
Posted by Lena Pettersen on
Hei Ellen, og takk for godt innlegg med god beskrivelse på hvordan en skal gå frem, og tilbake, for å finne dybden i oss selv. Utrolig viktig.

Flere store firmaer, og små, er flinke til å beskrive og skissere sine kjerneverdier og som gir god pekepinn for veien der fremme.

Spør deg selv, hva er mine verdier og hva er viktig. Hva vil jeg trives jeg best med og hvordan kan det hjelpe andre? Svarene ligger forankret i hjertet. Ta verdiene frem i jobbintervjuer, og spør deg selv om du lett kan assosiere deg med bedriftens verdier og visjon. Har dere samme mål?

Selv har jeg brukt altfor lang tid med å definere meg selv og flere selvransakelser har til syvende og sist gjort meg sterkere. Jeg lever med integritet og står midt i krusidullen av suksess. Det finnes mange sidestier for å finne seg selv snuble, for så å reise seg og si. Jeg må videre!

La ingen stoppe deg eller deg. Bruk en klok mentor som stiller deg de åpne spørsmålene. Det gir svar, om du skulle trenge hjelp nå sideveieneblir for lange. Ta i mot hjelpen som kommer.

Lykke!
Sommer og planer står for dør :)
Posted by Ellen on
Kjære Lena og Linda
Tusen takk for deres tilbakemeldinger! Ingen tvil om at dere har egne erfaringer som kan hjelpe andre. Har dere lyst å skrive blogginnlegg for oss er dere hjertelig velkommen. Er det noe vi ønsker så er det mangfold ;-) Ta gjerne kontakt med meg om ønskelig ellen(@)jobbportalen.no
Solgul klæm, Ellen
Posted by moosibbovamob on
http://fjdhgksf76w444.com hi everyone
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.