JobbPortalen.no

Tips til deg som søker på jobb innen skole eller barnehage

Tips til deg som søker på jobb innen skole eller barnehage

Det er ikke lett å skulle finne drømmejobben og ofte kan det lønne seg å prøve yrker man ikke er helt kjent med. For alt du vet er drømmejobben en helt annen en det du tror. Jobb innen skole og barnehage kan være en slik type stilling og selv om mange av disse stillingene krever bestemt utdannelse, har vi et skrikende behov etter personer som ønsker å jobbe innen denne bransjen. 

Vi hos CV-malen kan hjelpe deg med å skrive den perfekte CV-en uansett hvilken type jobb du søker på, og i tillegg kan vi hjelpe deg med noen tips og råd som kan sikre deg drømmejobben.

En god CV og et godt søknadsbrev er dog bare første skritt på veien, og er du heldig og blir kalt inn til jobbintervju, bør du lese våre tips om hvordan du kan forberede deg på best mulig måte her.

For deg som søker jobb innen skole
Ønsker du å jobbe som lærer, må du i de aller fleste tilfeller ha en formell utdannelse, uansett om du vil jobbe på en barneskole eller universitet. Men om du ikke har en formell utdannelse, er ikke døren helt lukket. Mange skoler trenger assistenter, vikarer og sesongbaserte arbeidere som eksamensvakter, så du kan få en mulighet til å virkelig finne ut om dette er en bransje du vil jobbe innen før du setter i gang med en lang utdannelse. Finner du ikke noen jobber utlyst, finnes en rekke vikarbyråer du kan registrere deg hos, eller du kan besøke skolene direkte og levere CV-en og en åpen søknad personlig.

Som skoleassistent vil du hjelpe hovedlæreren og annet personell ved skolen med ulike oppgaver. Ofte kan du bli satt til å jobbe med enkeltstudenter, så det er viktig at du har tålmodighet og gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Dette er som sagt en jobb hvor du ikke trenger en formell utdannelse, men om du finner ut at dette er drømmejobben din, kan du ta fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget og bli fagarbeider.

Det er viktig å påpeke at kreves en gyldig politiattest for å jobbe i norsk skole, barnehage og SFO.

Kanskje en jobb i en barnehage passer deg bedre?
Det finnes en rekker jobber i en barnehage som også krever formell utdannelse, men behovet for assistenter, som ikke trenger noen form for utdannelse, er ofte større i en barnehage, enn på en skole.

Dersom du søker på en jobb som krever utdannelse, vil det stå i jobbutlysningen og du bør dermed skreddersy din CV og søknadsbrev til den spesifikke jobben. Du kan finne eksempler på hvordan du kan skrive en CV og et søknadsbrev her på CV-malen. Om du søker på en jobb som ikke krever noen formell utdannelse, som assistent for eksempel, bør du også legge ned litt arbeid i både CV-en og søknadsbrevet.

Assistentjobber blir ikke alltid utlyst, så det kan være lurt å oppsøke den barnehagen, eller de barnehagene, du har lyst til å jobbe for, og levere CV og en åpen søknad personlig. Har du jobbet i en annen barnehage, eller har erfaring med å jobbe med barn (SFO f.eks), er det viktig at du fokuserer på det i CV-en og søknadsbrevet. Har du ikke en slik type erfaring fra før, har du kanskje passet småsøsken eller nabobarn?

Annen relevant erfaring kan være trener for en sportsklubb eller f.eks. en speiderklubb. Dersom du ikke har noen form for erfaring, kan det være vanskelig å skrive sin første CV og søknadsbrev, men her på CV-malen finner du en rekke eksempler og maler som vil hjelpe deg med å skille deg ut fra mengden. Hele poenget er jo å få frem at du er den riktige kandidaten til jobben, og en god CV og søknadsbrev vil være den perfekte starten.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.