JobbPortalen.no

Redusere sykefraværet?

- Endelig noe som virker!

Kategorier


Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Redusere sykefraværet?

April 19, 2012 at 1:20 PM

Arbeidsmiljøloven krever i dag at bedrifter har fokus på helsefremmende prosesser på arbeidsplasen. Sykefravær har også enorme kostnader i tid og ressurser for den enkelte arbeidsplass. Derfor er de fleste svært interessert i både og fremme helse – fordi man har en ide om at det fremmer innsatsen og lønnsomheten, men også for å spare sykefraværsomkostninger.

Min erfaring er at det er nesten ikke grenser for tiltak bedrifter setter igang. Trim på jobben, ergonomiske skrivepulter/stoler, grønne (plastikk) oaser, vanndispensere, frukt og grønt i lunsjrommet, stressmestringskurs og sydenturer for de friskeste! Vi er med andre ord veldig villige, og ønsker virkelig å gjøre en innsats. Problemet er bare at det er skivebom (hvis målet er å gjøre sykefraværet til livs!)

Studier har vist at hele 75% av alle de ressurser vi setter inn for å redusere sykefravær, slik som overnevnte – har INGEN EFFEKT! Dette sa Magnus Odeen i dag på Folkehelsedagen i Bergen.

Men det er noe som virker, og det kan kanskje synes opplagt. Veiledning for ansatte med fokus på å fremme mestring og helse har vist å ha god effekt på å redusere sykefraværet.

Likevel er det få arbeidsplasser som tilbyr akkurat dette
– individuell veiledning tilpasset den enkelte arbeidstaker som involverer flere parter med fokus på mestring. Individuelt tilpasset mental mestringstilbud på jobben er altså det virkemiddelet som har påviselig effekt for å redusere sykefravær og fremme helse. Helsepedagog1 er ett tilbud til bedrifter som ønsker en kunnskapsbasert helsefremmende tilbud til arbeidsplasser.

Hvorfor har ikke flere arbeidsplasser tilbud om dette?

Kilde:Helsepedagog1 Tags: Arbeidsliv Arbeidsgiver
Category: Gjestebloggere

Hva mener du?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.