JobbPortalen.no

CV hjelp for helsepersonell

CV hjelp for helsepersonell

Mange tenker at det er mindre viktig å legge mye arbeid i sin CV når man søker stillinger hvor man vet at det er et skrikende behov for arbeidere. Sannheten er dog en helt annen. Ta helsesektoren som et eksempel. Det er enorm mangel på kvalifisert personell, men det betyr ikke at du kan sende inn en dårlig og lite planlagt CV. Da er du garantert å havne nederst i bunken uansett hvor stort behovet er. 

Som jobbsøker er det aller viktigste at du lykkes med å sende inn en CV som skiller seg fra mengden, for det vil øke din sjanse for å bli kalt inn til det viktige jobbintervjuet. Det er viktig å huske av CV-en du sender inn har en jobb. Den skal presentere deg på en god og profesjonell måte slik at arbeidsgiver eller rekrutterer ikke kan unngå å legge den i bunken for dem som skal kalles inn til jobbintervju.

Når du får innkallelse til intervju, får du muligheten til å formidle all den informasjonen du ikke fikk plass til på CV-en eller i søknadsbrev. Søker du jobb innen helsevesenet, er det selvsagt viktig å fokusere på din utdannelse og erfaring slik at arbeidsgiver vet at du er kvalifisert, men det er også viktig å få frem at du er en seriøs søker med øye for detaljer og orden.

Enhver stilling innen helsevesenet vil innebære mye ansvar og det er derfor viktig at du får frem alt av erfaring du måtte ha med ledelse og problemløsning. Det trenger ikke nødvendigvis være fra helsevesenet heller. Det kan være at du søker en stilling over din nåværende tittel og ansvarsområde for første gang. Da kan det fort lønne seg å fokusere på tidligere stillinger med ansvar for personell, låseansvar, kasseoppgjør, eller ledelse av fritidsklubber etc.

Tilpass CV for den enkelte stillingen
Vi som jobber hos CV-malen har mange års erfaring med jobbsøknader og CV-skriving. Vi sitter på kunnskap det vil ta deg som jobbsøker mange år å opparbeide deg og vi har selvsagt også dannet oss et bilde av hvilke typer CV-er som gir best resultat når man søker stillinger innen helsevesenet.

En CV tilpasset den enkelte stillingen kan høres unødvendig ut, da det tross alt burde være erfaring og kunnskap som teller, men man må ikke glemme at den som rekrutterer deg er bare et menneske og CV-en din er din første mulighet til å gjøre et godt inntrykk. Når man mottar flere titalls, om ikke hundrevis, av søknader og CV-er, er det viktig at man skiller seg ut fra første sekund og det er nettopp det vi hos CV-malen er her for å hjelpe deg å gjøre.

På våre nettsider vil du finne utfyllende informasjon og hjelp til både CV-skriving, ulike CV-maler (som vi vet gjør jobben), og tips til hva du skal fokusere på i søknadsbrevet ditt. Vi er også godt etablert i Sverige, et land som i likhet med Norge har et enormt behov for helsepersonell. Drømmer du om noen år i Norges vennlige naboland, kan vi dermed også hjelpe deg med CV- er som er tilpasset det svenske helsesystemet.

Fokus Fokus Fokus
En av de mest vanlige feilene arbeidssøkere gjør, er å ta med for mye informasjon på CV-en. Husk at den som skal vurdere søknaden ofte har lite tid og de vil dermed også se etter de søkerne som sender inn en effektiv CV som kommer til poenget og forteller dem det de må vite for å kunne avgjøre om du skal bli innkalt til et intervju eller ikke.

Fokusér på din utdannelse og erfaring. Hva du liker å foreta deg på fritiden er ikke av videre interesse med mindre det er relevant i forhold til jobben du søker på. Det er alltid positivt å vise at man har sunne interesser utenfor jobben, men ikke gå i dybden på dette punktet. Tenk nøye gjennom hva stillingen du søker vil kreve av deg og fokusér på hvilke personlige egenskaper og erfaringer du har som vil kunne hjelpe deg i jobben. Glem heller aldri at CV og søknadsbrev er kun er ment som en døråpner. Om du lykkes med å åpne døren ved å fremstå kvalifisert og litt spennende, er mulighetene for at du blir innkalt til et jobbintervju langt større.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.