JobbPortalen.no

I et konkurranseutsatt marked kan en video CV erstatte den tradisjonelle CV'n og gjøre at du skiller deg ut fra mengden. Dersom du vurderer en video CV tillater vi oss komme med noen råd, slik at du treffer rett, og ikke gjør deg selv til latter.

1. Sørg for at den er aktuell, og passende til stillingen du søker
Lag ikke en video bare for å skille deg ut. Lag den fordi den passer stillingen og arbeidsplassen du ønsker jobbe hos. Dersom du søker en stilling innen media, elektronikk, sosiale eller kreative yrker  er det større sannsynlighet for at en passene video CV gir deg den ønskede effekten, enn mer tradisjonelle selskaper som kanskje ikke ønsker det.

2. Ikke bare les opp din CV

Hele poenget med en video presentasjon er å tilby din potensielle arbeidsgiver en større innsikt i deg enn det en tradisjonell CV gjør. Å bare stå rett opp og ned mens du leser din CV høyt er bortkastet tid. Bruk videoen til å fortelle en historie, involver arbeidsgiveren i hva du har oppnådd til nå - og hva du er i stand til å oppnå i fremtiden. Skap stemning og følelser. Fortell dem hvorfor du vil være den rette personen for akkurat dem! Du kan gjerne fremheve særlig relevant informasjon fra din CV, fokus på erfaring og kompetanse relevant for stillingen. Dersom det er hensiktigmessig og relevant for stillingen skal du ikke være redd for å snakke om dine lidenskaper. 

3 Gjør det hele kort og konsist

Hold video'en forholdsvis kort. 1-2 minutter gir deg god tid. Tenk på videoen som din egen personlige trailer (teaser). Det du vil oppnå er å få til et møte, og intervju ansikt til ansikt. Du kan gjerne avslutte med å vise til studiepoeng, konkrete resultater eller oppgaver gjort tidligere - gjerne med musikk og litt humor? Tilpass det hele den stillingen du søker.

4. Vær ikke redd for å være kreativ

Når du velger en video CV får du være kreativ. I form av faglig ekspertise, humor, smarte produksjoner, spektakulære effekter, dine verdier eller briljant redigering. Men opptre profesjonellt! Avvik ikke fra den oppførsel du normalt sett har på din arbeidsplass. Dette gjelder også garderoben, kle deg profesjonellt akkurat som om du skulle på et personlig intervju.

5. Sørg for at den passerer testen

Vis gjerne klippet for familie, venner, tidligere kolleger og/eller sjefer for å forsikre deg om at du gjør et godt og ærlig inntrykk. Det er usannsynlig at klippet kommer bli en sensasjon på Youtube, men det er viktig at du kan stå for inneholdet idag og i framtiden. Hvis tanken på det gjør deg flau - skal du ikke sende den til en potensiell arbeidsgiver.

For tips om en tradisjonell CV

Finn ut mer om ditt profesjonelle rykte